Wat

Persoonlijk

Docent

Jeroen Lampe

Wees eens eerlijk: werkt de zaak voor jou of andersom? 

Je leeft al (goed) van je onderneming die je zelf hebt opgebouwd. Daar mag je trots op zijn! Maar… gaat het echt zoals jij wilt? Wat als je nog jaren zo doorgaat, kom je dan waar je wilt zijn? Of begint het steeds meer te lijken op een ‘baan’ die je voor jezelf hebt gecreëerd? Wat het ook is, als het zeurt of iets jeukt, lees dan verder.

Vanuit mijn eigen verhaal en ondernemingen ken ik dat gevoel. En met veel onnodig vallen en opstaan leerde ik dat het anders kan. Dat leergeld heb ik ondertussen tientallen andere ondernemers mogen besparen. Wellicht ben jij de volgende?

Ik herinner me dat we WEER gingen verdubbelen. Groei was bij mij nooit de uitdaging… alles in goede banen leiden en level-up wel. De logistiek ontplofte, het team was te zwak, elke kans pakten we aan en uiteindelijk belandde ik twee weken lang in het ziekenhuis van uitputting. De hamster in de molen was op. Terugkijkend zie ik het: ik werkte voor mijn bedrijf ipv andersom. En visie? We gingen gewoon. ​​​​

Mijn e-commerce business groeide als een malle. Ik had drie kleine dochters en kansen te over. Want die ambitie, die drive, om voor tienduizenden klanten het verschil te maken zat echt diep. Geld was een gevolg, nooit een doel. Daarom besloot ik dat het anders moest.

business coaching Hilversum whatsapp

Tegenwoordig weet ik dat vroeg of laat elke doorgroeiende ondernemer tegen een van deze uitdagingen aanloopt:

 1. Plafond. Wat je zover heeft gebracht, werkt nu niet meer. Je hebt van alles al geprobeerd, maar iets werkt tegen. Hoe doorbreek je dit?
 2. Gebrek aan controle. Zaken overkomen je in plaats van dat jij zaken initieert.
 3. Mensen. Personeel is een grote stap, maar kan het ook zonder gedoe en met passie?
 4. In/aan de zaak.  Hoe ‘ontsnap’ je van IN de zaak werken zodat je met AAN de zaak echt stappen zet? Hoe speel je je zelf stap voor stap vrij voor die meest waardevolle rol?
 5. Structuur. Hoe hou je consistent focus en ga je om met alle kansen, ideeën, shit en to do’s die maar blijven komen?
 6. Systeem. Wat gebeurt er als je twee maanden vrij neemt?

Maak die professionaliseringslag

Hoe zorg ik dat mijn onderneming doet wat ik wil? Op de manier die het beste bij mij past? Dat antwoord heb ik gevonden, door in mijn eigen ondernemingen kennis van andere ondernemers en bekende methodes met vallen en opstaan toe te passen. En te verbeteren. Want tussen theorie en praktijk zit nogal een gat ontdekte ik.

Doorgroei en Professionaliseringsaanpak

Ons doel: stap voor stap gaat je bedrijf voor jou werken. Hoe? Via structurele slagen op zes groeiknoppen:

 1. Visie & strategie
 2. Waardemotor
 3. Team
 4. Checklist & processen
 5. Cijfers
 6. Structuur & Consistentie

Het gevolg: tijd, grip, meer blije klanten, geld en plezier.

Deze aanpak deelde ik graag met andere ondernemers. Tientallen ondernemers verder helemaal heb ik deze aanpak helemaal getuned op drukke, gepassioneerde ondernemers. Die (iets) te veel leven in de hectiek van alledag.

business coaching t gooi WhatsApp

Het werkt

Terwijl ik weken op vakantie was, draaide en groeide de omzet gewoon door. En als ik werkte, werkte ik niet meer in de zaak, maar ‘aan de zaak’ in mijn ideale rol. Dat gaf tijd, energie en tegelijk ook meer omzet en winst.

Oftewel: mijn bedrijf had een enorme professionaliseringslag gemaakt. Het werd een ‘systeem’. Dankzij onze klanten en het team wonnen we twee Thuiswinkel Awards.

Na een fantastische rit (met ook diepe dalen) van tien jaar, heb ik deze onderneming succesvol verkocht. Want onafhankelijk sparren met andere ondernemers gaf me ondertussen veel meer voldoening. En dat mijn aanpak werkt, is ook wat tientallen andere ondernemers zeggen:

 • ‘Dit is level-up. Ik voel me een betere ondernemer. Ik zit stevig aan het stuur.’
 • ‘De onderneming werkt voor mij’.
 • ‘Naast meer klanten en omzet, ook meer tijd, energie en plezier.’

bertere ondernemer

Oke…. mooi en eerlijk verhaal Jeroen! Werk jij voor iedereen?

Nee, ik werk niet met starters of op geldbeluste ondernemers bijvoorbeeld. Mijn expertise en betrokkenheid is geheel gericht gedreven ondernemers die al goed van hun business leven en vanuit een bepaalde passie, overtuiging of expertise werken. EN… je wil graag nog heul veul meer klanten blij maken! Voor deze type ondernemers ben ik als praktische en persoonlijk betrokken business coach / mentor op mijn best.

Voorwaarde is wel dat het ‘klikt’ van beide zijden. Dan breng ik je onderneming graag een niveau (of twee) hoger.

Scherp, eerlijk en met twintig jaar ondernemerservaring sta ik dan aan je zijde als je onafhankelijke sparringspartner. Als de ervaren reisleider naar jouw next level. Eens vrijblijvend kennismaken? Boek direct zelf een kennismaking of reageer hieronder.

Jeroen Lampe als jouw zakelijk partner

De voordelen van Jeroen als businesscoach / mentor:

 • 20+ jaar ervaring. Als succesvol ondernemer, onder andere in de e-commerce wereld. Ik heb het dus echt ook zelf gedaan.
 • Strategie in een dagdeel. Met mijn aanpak en echt luisteren komen we in de eerste sessie bijna altijd wel tot de kern: Wat is de stip op de horizon waar je blij van wordt? En dan, heel belangrijk: welke praktische groeisprongen gaan we komend kwartaal zetten die werken?
 • Antwoord op hoe. Geen vage shizzle, maar lekker concreet dat je na een sessie weet wat je gaat doen en vooral dat je weer energie en zin hebt!
 • Voorbij de inhoud. De combinatie met consistentie, ritme en structuur werkt.
 • Stok achter de deur / accountability. Druk met van alles, maar die echt belangrijke taken blijven liggen? Van to do naar done gaat met persoonlijke stok achter de deur een stuk makkelijker.
 • Introducties. Al jaren versterkt Jeroen ondernemers aan elkaar als jullie allebei er beter van worden.
 • Persoonlijk. Vaak spreken we af op mijn kantoor, maar op gezette tijden kom ik graag bij jou langs. Ik wil namelijk ook je bedrijf zien, voelen en ruiken. Tussendoor appen we en soms doen we ook een Zoom als dat handiger is.

Eens vrijblijvend kennismaken? Boek direct zelf een kennismaking of reageer hieronder.

Cadique CamperPassie Deli Nomads Eneco Equensworldline GustoNL ICT Service Groep Kluud Maxani Metaal Art Moneyou MTG Groep Nationale Nederlanden NIBC Peak4 Provincie Noord-Holland Rabobank Secure IT is Sensum Finance Studie Poort The Old Com Yellow Lab
form