Jonas belt:"We hebben een pand gekocht!"

Hij vervolgt: “Kunnen we dat budgetteren weer oppakken?” Huh? Wat gaat hier mis? Nu het nieuwe pand van meer dan een miljoen rond is, daalt zijn enthousiasme en stijgen zijn zorgen. Ik voel het: Jonas wil weer controle. Een eigen bedrijfspand was altijd al een (slimme) wens. En ondertussen met 14 m/v barst alles uit zijn voegen. Logisch zover. **Het probleem: **Jonas ziet cijfers niet als groeimiddel. En loopt zo extra onnodig risico. Meer weten?

Lees verder

Skip de V&D-allemansvriend. Vraag dit aan jouw (potientiële) busines scoach.

Hey ervaren ondernemer! Een ervaren en passende businesscoach betaalt zich dubbel en dwars terug. Er zijn twee verrassende voorwaarden. Allereerst: wil je doorgroeien met je onderneming? Meer ‘aan’ en minder ‘in’ de zaak werken? Door dat plafond groeien, waar je al enige tijd tegenaan schuurt? Dan is een goede en passende businesscoach waardevol. Anders niet. En vervolgens: vind die écht goede businesscoach die bij jou past, zodat het voor jou rendeert. Meer weten?

Lees verder

De private art tour die m'n ogen opent

Vroeger kon ik het nooit echt waarderen: kunst. Komend uit nuchter Drenthe en vervolgens opgeleid met exacte vakken en financiële bedrijfskunde kon ik die oude werken nooit echt waarderen. Ja, die veilingprijzen intrigeerden me, maar die schoonheid zag ik niet. Later kwam het langzaam, toen bijvoorbeeld bestie Marcel Graven ooit mij bevlogen in de Sixtijnse kapel van het Vaticaan het verhaal achter het laatste avondmaal uit de doeken deed. Steeds vaker zag Lampe het licht. Meer weten?

Lees verder

Video: Wat is je meest harde ondernemersles?

Wat was jouw meest harde les als ondernemer? Ik deel hem graag, hopelijk heb jij er dan minder last van. 😅 Vergelijk jezelf niet met anderen. Als je jezelf vergelijkt met anderen creëer je een minder gevoel. Wat dan wel? Vergelijk jezelf alleen met jezelf van bijvoorbeeld zes maanden geleden. Dan zie je vooruitgang, zie je de progressie en dat geeft je weer dankbaarheid. Moet je dan helemaal niet naar anderen kijken? Meer weten?

Lees verder

Ondernemerschap in organisaties: Intrapreneurship

Ondernemerschap in organisaties? Jazekers…soms een uitdaging, maar met mijn aanpak van Dare2Develop lukt het. Mijn programma Dare2Develop is speciaal om ondernemerschap IN organisaties aan te jagen. Want er loopt zoveel potentieel rond, hoe groter de organisatie hoe meer. Altijd verrassende uitkomsten. Best intens ook om te dirigeren, maar zo leuk en waardevol. Naast praktische inspiratie bij de start en een dragons den aan het einde, krijgt iedereen een persoonlijke toolbox. Met daarin een soort IKEA-like handleiding hoe je van je idee een overtuigende pitch en doortimmerde business case maakt. Meer weten?

Lees verder

Vandaag interview bij Nobco-radio: Hoe bouw je een succesvolle praktijk?

Vandaag interview bij Nobco-radio: Hoe bouw je een succesvolle praktijk? Leuk dat coachen, maar hoe vind je alle klanten om te leven/laten zoals jij wilt? Hint: Alles begint met ‘Waarom ben je ondernemer? Zo leuk dat dan praktisch te vertalen voor alle coaches van Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ondernemerschap is een keuze, een keuze waarmee je voor heel veel mensen het verschil kan maken. En.. als het een nevenactiviteit is. Meer weten?

Lees verder

Waarom ik de Dam-tot-Dam hardloop?

Waarom ik de Dam-tot-Dam hardloop? Nou drie redenen: 10 jr jonger / health nerd. M’n gekke doel, ik wil biotechnisch 40 zijn… ik wil er gewoon altijd voor m’n mooie kids kunnen zijn. En meedoen. Nu win ik alles nog en zegt de teller 42 jaar. 😉 Stok ahter de deur. Zonder een wedstrijd loop ik wel, maar ja gaat toch ff beter trainen. Ik ken mezelf. 😅 Hoofd leeg. Meer gevoel, minder denken. Meer weten?

Lees verder

Van ZPP-er naar eigen bureau zonder omzetverlies

“Ik ga super hoor… maar hoe kom ik uit ‘uurtje factuurtje’? Hoe kan ik voor meer mensen een verschil maken?”, vraagt Marloes me. Marloes is typische opzichten een echte #ZPP-er die me vaker opzoeken. Ze weet heel goed wat ze wel en niet kan, kent haar niche als verbindende projectmanager in de healthcare als geen ander en weet welke opdrachtgevers bij haar passen… en hoe ze die vindt. En ze vinden haar. Meer weten?

Lees verder

Single? 5 redenen waarom je een ondernemer moet daten

Oké.. een luchtig zomer-item met een 😅. Wat denk jij, vul jij de lijst verder aan? Ze stimuleren je dromen en ambities. Ondernemers creëren. ​​​En in een relatie zal hij/zij eerder je groei en ambities stimuleren dan afremmen. Zo wordt die wens een doel en .. sneller realiteit. Positieve mindset. Hoe kan het wel? Ondernemers met een negatieve mindset zijn dun gezaaid. Dat maakt het leven een stuk leuker toch? Vrijheid in tijd. Meer weten?

Lees verder

Twee zomervragen voor ondernemers

Hey ondernemer… of je nog vakantie hebt of alweer aan de slag bent zoals ik🤗, de zomer is voor elke ondernemer ook een bezinningsmoment. Daarom heb ik twee krachtige zomervragen voor jou. Zo gaat jouw tweede helft van 2022 nog meer worden zoals jij wilt. Dat doe je door de valkuil van ‘meer doen’ te omzeilen. Slimmer werken dankzij deze twee vragen. De kern is verschuiven. Tijd, geld en energie vrijmaken (minder/niet meer) en dat vervolgens beter investeren (meer/nieuw). Meer weten?

Lees verder

F1-fanbeleving: Van gratis Ferrari naar betaalde Lada

Waarom is de F1-fanbeleving van een gratis Ferrari afgegleden naar een betaalde Lada? Dat ligt niet aan het Viaplay-commentaar. Het probleem zit dieper. Een van mijn passies is F1 kijken. Als je beeld met alle data van livetiming combineert, dan zie je het. Hoe die ene rijder inloopt met groene of zelfs paarse sectortijden. En werkt die (gedurfde) bandenstrategie? Ik heb het over de wedstrijd binnen in de wedstrijd, die extra dimensie die je met deze combinatie van beeld en live timing data ziet. Meer weten?

Lees verder

Hoe mijn moeilijkste besluit ook het mooiste besluit werd

Een bijzonder persoonlijk verhaal over een van mijn levenslessen voor jou. Ik twijfelde of ik dit wilde delen. Maar de levenslessen verdienen om gedeeld te worden. Sinds 1 december 1993 waren we hét stel. Maar zeven jaar geleden was het eigenlijk al op. Mijn beste vrienden en familie zagen mezelf al langzaam dwalen, maar ik hoorde hun niet. Twee jaar heb ik van alles, en meer, geprobeerd dat op te lossen. Meer weten?

Lees verder

Ondernemers modelleren Max Verstappen met deze 6 stappen

Wil jij als ondernemer ook een Verstappen doen? Wil je ook doorgroeien, kampioen worden en komende jaren ook marktleider worden? Toeval uit de formule van succesvol ondernemerschap halen? Lees dan ff deze zes stappen. En krijg je de gelijkenis met Pieter Zwart’s Coolblue erbij. Als gesjeesde F1-fan en als business coach van vele ondernemers deel ik graag het echte nieuws achter het nieuwe monster-contract van Max Verstappen met Red Bull. Hint: Het echte nieuws is niet het bedrag. Meer weten?

Lees verder

Mijn zoon heeft personeel!

Ken je Hayday? Mijn kids spelen het al jaren, zelfs de halve klas van de oudste (17) speelt het nog. Prachtige vergelijkingen met ondernemerschap: klanten bedienen, producten maken, verkopen EN personeel. Eindelijk uit de operatie. Mijn Kiet vond het eerst maar niets, maar toen hij zag dat Saar en Gijs doorgingen als hij met Lego speelde, vond hij het wel wat. 😅 Personeel is een van die grote en spannende groeistappen als ondernemer. Meer weten?

Lees verder

Mijn boek in de presale

Geen suf studieboek, wel een aanpak die ondernemers helpt met groei en meer klanten. Lekker praktisch (meer dan 75 tips) en vele verhalen over echte ondernemers die hun worstelingen en f*ck-ups overwinnen. Er is geen magische short cut, wel een stap voor stap-aanpak die ook voor jou kan werken. Deze twee weken doen we de laatste checks en is het boek klaar. Supertof als je hem vast wil kopen. 😉 Meer weten?

Lees verder

Design van mijn ondernemersboek!

Dank aan de meest kritische meelezers Mark Teeuwissen, Wim Vis en Perdiep Ramesar. Mijn boek is nu door naar de taalpurist en design. Toffe design is van Astrid van Het Ontwerploket. Ik ga nog even doorbikkelen met de uitgever om allerlei andere zaken te regelen. De titel volgt nog, mijn belofte is het meest praktische en persoonlijke boek dat jou van 1 naar 10.000 klanten brengt🚀. Als je wilt he, het hoeft niet. Meer weten?

Lees verder

Praktische groeitip die altijd werkt

Marketing & Sales wordt allemaal zo onnodig moeilijk gemaakt. Zelfs mijn ervaren ondernemers laten daarom onderdelen bewust links liggen. En al die bullshit-bingo helpt ook niet. Juist daarom is Marketing & Sales een van acht groeithema’s die ik met mijn ondernemers aanpak. Altijd vanuit de kern: Waar vind je en hoe overtuig je klanten? Uit mijn arsenaal praktische hulpmiddelen geef ik je nu deze Marketing & Sales-tip die altijd werkt. Sommigen vinden hem wellicht wat spannend om te doen, maar als je eenmaal bezig bent valt dat best mee. Meer weten?

Lees verder

Ondernemerschap is geen sprint, maar de marathon. Hoe doe en ben jij op je best als ondernemer? Vijf praktische tips.

“Jij gaat nu direct door naar de eerste hulp,” zegt mijn huisarts. “Je hebt een dubbele longontsteking en bent bijna uitgedroogd.” Geen uitknop Ondernemers hebben geen uitknop. Of we vinden het moeilijk vrij te nemen. En we gaan door. Dat had ik ook. En wat worstelde ik hiermee. Totdat ik precies tien jaar geleden in het ziekenhuis terecht kom. ‘s Nachts zag ik kabouters op een treintje door mijn slaapkamer rijden. Meer weten?

Lees verder

Waarom een business coach? Vijf redenen en direct ook vijf praktische tips.

Je bent een topper in je eigen vakgebied. Maar ondernemerschap blijkt ook een vak te zijn. Hoe groei je hier in? Doen natuurlijk. Maar.. ook zelf het wiel opnieuw uitvinden? Soms is het slim om ervaren business coaching in te schakelen. Zeker ook niet altijd! Wanneer voegt een business coach waarde toe? Vijf redenen wanneer business coaching slim is. En natuurlijk geef ik je als de meest praktische business coach er direct praktische ondernemerstips bij: Meer weten?

Lees verder

Mijn BOEK voor ondernemers komt eraan! 

“Waarom schrijf je er niet een boek over?, hoorde ik steeds vaker. Eh… graag, maar die tijd en energie he? Kiezen Afgelopen zes maanden heb ik bijna elke dag van half acht tot half elf mijn agenda geblokkeerd. Dankzij deze nieuwe routine en topcoach Perdiep Ramesar ben ik er bijna. Tijd om het vast te delen, spannend ook! Waarom dit boek? Ondernemerschap leer je door te doen. Maar… waarom zie ik bij vele ondernemers (zowel startend als ervaren! Meer weten?

Lees verder

Wat maak zelfs de HOVENIER van je buur ambassadeur?

“PICNIC is top, direct aanmelden man!”, roept de hovenier van mijn buurman enthousiast. We doen ff een bakkie in zijn nieuwe tuin. Vol overgave gaat hij door… 👇… Over hoeveel slimmer ze zijn dan de AH-bezorgservice: “Die staan wel 15 minuten voor je huis, Picnic regelt het in 2 en topservice!” Nu ben ik ook echte PICNIC fan. Onder genot van een bakkie zie ik hoe de hovenier vol overgave de buur overhaalt als nieuwe klant. Meer weten?

Lees verder

Hoe vind je je Sweet Spot?

Succesvolle ondernemers weten heel goed wat hun Sweet Spot is. Daar waar de behoefte van de markt hun expertise & passie overlapt. Hoe vind je deze? Hoe breid je hem verder uit? Drie praktische tips uit de praktijk die werken: 1. Sweet Spot. Maak twee lijstjes. Een met je kracht en passie. De andere somt op waar je de kansen ziet. 2. De vraag van je klant.Waar overlapt de markt jouw expertise & passie? Meer weten?

Lees verder

Waar start je na de vakantie mee?

Lekker doorpakken op je eigen business? Stapsgewijs bouwen aan jouw eigen zaak? Daarom gratis drie ondernemerstips die werken. Sweet Spot. Waar overlapt de markt jouw expertise & passie? Dit is je zone of mastery, jouw niche. Hier is jouw business op zijn best. Met mijn ervaren ondernemers check ik altijd wat er veranderd. Waar liggen de nieuwe kansen? Ben je een ambitieuze starter? Maak je niche en ideale doelgroep zo klein mogelijk. Meer weten?

Lees verder

De drie valkuilen voor succesvol ondernemerschap

Ik geloof in ondernemerschap en in delen, delen is vermenigvuldigen. Ik deel daarom met veel plezier tips, ervaring, mijn netwerk en voorbeelden waar je wat aan hebt als doorgroeiende ondernemer of starter. Kort geleden sprak ik Hans. Hans heeft een uniek product en is al enige tijd bezig daar een onderneming van te maken. Hij kwam bij mij omdat het hem te lang duurde; de klanten en daarmee de omzet, bleven achter. Meer weten?

Lees verder

Doelen stellen en halen met het doelen-canvas

88% zegt leuk! Met mijn gratis doelen-canvas met alles op 1 A4 kun je direct praktisch en doordacht aan de slag. Download de onepager en start. Je zult zien dat het expliciet maken van je doelen daadwerkelijk helpt! Vul onderaan deze pagina je naam en e-mailadres in en begin direct. Recent hield ik online een poll en zei het overgrote deel ’leuk!’ Om het voor mijn ondernemers en startende ondernemers ook praktisch te maken, heb ik een gratis Kwartaaldoelen-onepager gemaakt. Meer weten?

Lees verder
form

Vrijblijvend kennismaken?